HTML

Edit száguld cél felé

Friss topikok

Címkék

4. nap

2014.01.24. 21:52 tide900

Ma reggelem nehezen indult. Reggel kellett mennem edzeni. Szeretek én edzeni de hát aludni is. Nehezen sikerült összeszednem magam , az edzés is nehezen ment. Az állóképességem sajnos elég sokat romlott. Ma kipróbáltam azt milyen ha elindulok dobozok nélkül, de túléltem , szakítottam időt hogy hazajöjjek enni.
Ma a citromról fogok írni. Számomra nagyon meglepő, az hogy sokan hülyének néznek, ha citromos vizet fogyasztok. Én tudom miért fogyasztom, de sokan meg úgy hiszik, hogy  a citromsavasít, de ez nem igaz, mikor elkezdtem az egész fogyást, akkor találtam rá a citromra. Lúgosító hatással bír, és segíti az emésztést, illetve még a fogyásra is jótékony hatással van.

Citrom : Megoszlanak a vélemények erről, de “szakértőbb” helyeken azt ajánlják, hogy reggelente éhgyomorra facsard egy citrom levét egy pohárba (lehet langyos vagy meleg is, ha bírod, ez külön jó a gyomornak), hígítsd fel tiszta vízzel és ihatod is. (Csak akkor csináld, ha bírja a gyomrod! Ha viszont bírja, ne hagyd ki!)

Fontos, hogy kizárólag nyers, valódi citromot fogyassz, a bolti citromlevek nem felelnek meg a célra. A citromot kúraszerűen is lehet fogyasztani, valamint nemcsak nemcsak kizárólag reggel, hanem délben és este akár több citrommal is próbálkozhatsz. A pH csoda könyv a citromos víz fogyasztását különösen javasolja lefekvés előtt, viszont nem javasolja étkezés előtt fél órával, illetve étkezés után még kb. 10 percig.

A sok citrom fogyasztása tönkreteheti a fogzománcot, mivel erős a maró hatása, de te kivédheted ezt, ha a kifacsart citromlevet szívószállal iszod meg.

Fontos szempont, hogy a citromos vízbe ne tegyél cukrot! Főleg ha fogyni és lúgosítani szeretnél. A cukor savasító hatással bír, így nem túl jó párosítás a citrom – cukor páros. Továbbá a fogakat is tovább roncsolod vele.

A citromnak zsírégető hatása is van, cukortartalma ráadásul igen alacsony (csak kb. 3 %), tehát fogyókúrázók, ne hagyjátok ki! Ha nincs otthon citrom, a lime és a grapefruit is alkalmas a szervezet lúgosítására, valamint zsírégető hatással bírnak.

Mai étel

-          reggeli: müzli

-          uzsonna: joghurt

-          ebéd: zöldség tegnapi, hússal

-          uzsonna: olajos magvak

-          vacsora : hal, saláta

 

Edzés: Lacival edzettem, előtte 1 óra kardió edzés volt. Igazából, nem tudok mit mondani, nem ment jól, a mai edzés , de igyekeztem beleadni mindent.

4.jpg

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://editfut.blog.hu/api/trackback/id/tr455780378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása